mr. J. (Julien) Luscuere

Partner / Advocaat ('Attorney-at-law')

Julien Luscuere (spreek uit: Lus-ku-re) startte in 1991 als studentvrijwilliger in de Rechtswinkel Rotterdam. Na enkele jaren werken als HBO docent en beleidsmedewerker bij de overheid is hij in 2000 overgestapt naar de advocatuur. Daar vindt hij in het migratie- en arbeidsrecht zijn grote passie. Een verblijfsrecht en werk is essentieel voor iemands identiteit en ontwikkelingsmogelijkheden. Er staan dus grote persoonlijke en zakelijke belangen op het spel. Uitmuntend juridisch werk kan hier een cruciaal verschil in maken, net als de wil om de cliënt écht te leren kennen en vooruit te helpen. Julien beheerst beide. Hij komt graag met onorthodoxe argumenten en creatieve vondsten, maar alleen als de zaak daarom vraagt. Snelheid en zekerheid zijn minstens even belangrijk, en langdurige en kostbare procedures moeten worden vermeden.

Naast zijn werk voor zowel particuliere als zakelijke cliënten, is Julien ook actief als docent en spreker, zoals op de Landelijke Werkgroep Vreemdelingenrecht voor een gehoor van 150 juristen. Verder schrijft hij artikelen en noten bij rechtsspraak in vaktijdschriften. Tenslotte is hij sinds september 2018 voorzitter van de Specialistenvereniging Migratierechtadvocaten (SVMA), en sinds 2015 secretaris van het bestuur van de Stichting Migratierecht Nederland.

De heer mr. J. Luscuere heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Arbeidsrecht – Internationaal arbeidsrecht 

– Bestuursrecht – Bestuursprocesrecht, Europees recht en Handhavingsrecht 

– Vreemdelingenrecht – Vreemdelingenbewaring

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.