Covid-19

COVID-19: het kantoor Maes Law gaat op slot – medewerkers werken vanuit huis

Met ingang van vandaag werken vrijwel alle medewerkers van Maes Law vanuit huis. Er is alleen een minimale bezetting op kantoor aanwezig voor afhandeling van telefonie, post etc. Voorts is medewerkers face-to-face besprekingen afgeraden en dienen deze zoveel mogelijk te vervangen te worden door telefoon- en video gesprekken / besprekingen. (Hoor)zittingen worden in overleg met de betrokken instanties zaak voor zaak bekeken. Reizen naar het buitenland en deelname aan congressen, conferenties en cursussen zijn überhaupt voorlopig even niet aan de orde.

We hebben daartoe in de eerste plaats besloten ter bescherming van de gezondheid van onze medewerkers én hun omgeving / (hele jonge / bejaarde) dierbaren. Voorts willen we hiermee voorkomen dat de continuïteit van het kantoor in het gedrang zou komen als de worst case scenario’s zich zouden voordoen waardoor (vrijwel) alle medewerkers ziek zouden worden. Spreiding van risico’s dus. Tot slot pogen we hiermee vanuit het Nederlandse epicentrum – Brabant / Breda – ons steentje bij te dragen aan de vertraging van de verspreiding van het virus en wel omwille van de volgende reden (bron: New York Times):

Hoe lang een en ander gaat duren weet niemand. China lijkt na draconische maatregelen het ergste te hebben gehad, hoewel berichtgeving uit China altijd met een kilootje zout moet worden genomen. Met name de situatie in Italië, waar de mortaliteitsgraad een stuk hoger lijkt te liggen dan in China en bovendien stijgt, baart zorgen. Er zou al sprake zijn van een China en een Italië variant van het virus. En geen mens weet hoe dit uiteindelijk zal uitpakken. Natuurlijk wordt dit door de media gehypet en door de politiek gepolitiseerd – never waste a good crisis – maar tussen alle berichten door lezen wij toch dat er sprake is van een zeer ernstige en met name ook zeer onvoorspelbare situatie, ook al omwille van het exponentiele karakter van deze pandemie. Wij menen ook dat de Nederlandse autoriteiten te weinig maatregelen nemen om verspreiding van het virus te voorkomen of in elk geval te vertragen. Kennelijk prioriteert het kabinet de economie boven de volksgezondheid. En dat is natuurlijk een beetje gek, want zonder ‘gezond volk’ is er ook geen economie. We zullen allemaal een veer moeten laten, zoveel is inmiddels duidelijk. Dat ontkennen is struisvogelpolitiek.

Wij draaien dus gewoon lekker door, maar dan tijdelijk iets anders georganiseerd. Dat kan betekenen dat zaken niet zo snel doorlopen als u van ons gewend bent, hoewel we dat natuurlijk zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Daarbij zullen we waarschijnlijk ook een beetje ‘geholpen’ worden door een verwachte vertraging in de economie en met name ook vertraging in het internationale verkeer wat in feite onze core business is. Dat klinkt misschien gek, maar wij hebben de afgelopen maanden – zeg maar gerust: het laatste anderhalf jaar – zo ontzettend veel werk te verstouwen gehad, dat een beetje vertraging / afkoeling helemaal geen kwaad kan. Het zou ons ook de mogelijkheid geven om versneld onze nieuwe top noch systemen die per 1 maart jl. in gebruik zijn genomen verder uit te bouwen en te verfijnen én om onze medewerkers even wat ademruimte te geven. Zoals gezegd: never waste a good crisis!

Aan onze gewaardeerde cliënten en relaties vragen we alleen een beetje begrip én doen we hierbij het verzoek om ons zoveel mogelijk mobiel te bellen
(zie https://www.maeslaw.nl/team).